Biodynaamisia periaatteita ja käytänteitä

Biodynaaminen viljely on uskoa siihen, että luonnonvoimat toimivat eduksemme. Se tuo metafyysisen puolen maanviljelyn ajatukseen ja siihen, että maatila on itseään ylläpitävä kokonaisuus. Se ei ole vain pala maata, jolla tuotetaan ruokaa.

Biodynaamisen viljelyn käytännöt ja periaatteet eroavat perinteisestä järjestelmästä, koska sen taustalla on enemmän ja voimakkaampi dynaaminen ajattelutapa. Saattaa vaikuttaa siltä, että uudistuvat viljelijät käyttävät taikuutta käyttämällä lehmän sarvia luonnollisen suihkeen tuottamiseen, konsultoimalla tähtiä tai käyttämällä rikkaruohojen tuhkaa torjumaan tulevia tuholaisia viljelykasveista.

Useat käytännöt kuuluvat biodynaamisen viljelyn piiriin kuuluviin regeneratiivisten viljelijöiden rutiineihin.

Viljelykierto, kasvien monimuotoisuus, homeopaattinen lähestymistapa, kompostointi, eläinten elämä ja luonnonvoima ovat biodynaamisen viljelyn pääperiaatteita. Kukin näistä voimista tekee biodynaamisesta viljelystä niin maagisen ja elävöittävän ja sen, että se eroaa luonnonmukaisesta viljelystä.

Tutustutaanpa kuhunkin periaatteeseen ja siihen, miksi se on tärkeä:

Kasvien monimuotoisuus: Viljelemättömälle maalle istutetaan erilaisia kasveja yhdessä, jotta se voidaan valmistella viljelyä varten. Tavanomaisessa maataloudessa samat kasvit istutetaan samalle maalle joka vuosi ilman, että tiedostetaan sen vaikutuksia maahan ja maaperään.

Biodynaamisessa viljelyssä kasvien monimuotoisuutta käytetään runsaasti maaperän hoitamiseen. Jos jokin kasvi vaikuttaa maaperään ja vie maaperästä ravinteita, lähelle istutetaan toinen kasvi, joka antaa samat ravinteet takaisin maaperään. Kasvit tuottavat siis yhdessä erilaista ravintoa ja auttavat samalla maaperää toipumaan jatkuvan viljelyn aiheuttamista rasituksista.

Viljelykierto: Viljelykierto on tärkeä tekijä eläinten lajittelun ohella. Koska eläinten monipuolinen kasvatus viljelykasvien kanssa tekee maaperästä terveen, edistää viherlannoitusta ja vähentää tuholaisia, rikkaruohoja ja loisia, jotka kasvavat viljelykasveissa.

Kompostointi: Richard Thornton Smithin, Biodynaamisen yhdistyksen  edellisen puheenjohtajan mukaan “Kompostivalmisteiden tarkoituksena on saada aikaan harmoninen hajoamisprosessi”. “Biodynaamiset valmisteet mahdollistavat sen, että kompostoitu aines stabiloituu ja sitoo haihtuvaa typpeä. Niiden vaikutuksesta hajoamisprosessi pysyy kurinalaisena, jotta typpihävikki estyy. Jos kompostikasa kuumenee liikaa, se menettää ammoniakkia, joka on typpipitoinen aine. Se on kuin rahaa tippuisi takataskusta.”

Komposti on biodynaamisen viljelyn kuningas. Se edistää mikrobien kasvua, jota tarvitaan maan hedelmällisyyteen ja jota kemialliset lannoitteet tukahduttavat, mikä puolestaan murhaa maaperän.

Homeopaattinen lähestymistapa: viljelykasveja käsitellään homeopaattisilla laimennetuilla ruiskutteilla kompostin valmistamiseksi ja viljelykasvien säästämiseksi sienisieniltä. Prosessissa käytetään yhteensä kahdeksan erilaista homeopaattista valmistetta. Jokainen suihke laimennetaan voimakkaasti ja sitä käytetään säästeliäästi vain koko prosessin tehostamiseksi.

Luonnonvoimat: Lopuksi, uudistuvat maanviljelijät uskovat, että maan voimien, kuten fysiikan, kemian ja biologian, lisäksi on olemassa kosmologisia voimia, jotka tuottavat ruokaa ja erottavat prosessin kaikista muista järjestelmistä. He uskovat vahvasti, että kuun eri vaiheet, kausittaiset ja taivaalliset syklit vaikuttavat voimakkaasti viljelykasveihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *