Luomu vs. biodynaaminen

Luomuviljely ja biodynaaminen viljely ovat useimmilla aloilla samankaltaisia.

Luomuviljelyssä ei käytetä kemikaaleja, keinotekoista kasvua eikä hormoniruiskutuksia viljelykasveihin. Luomuviljelyssä vältetään innokkaasti muuntogeenisiä elintarvikkeita tai lisäaineita. Sen tavoitteena on optimoida maaperän ja viljelykasvien terveys ja tarjota samalla kuluttajille elintarvikkeita luonnollisemmassa muodossaan.

Sen tavoitteena on säilyttää tasapaino maapallon ekologisen järjestelmän välillä sekä tuottaa optimaalisen laadukkaita elintarvikkeita. Luonnonmukaisesti tuotettu liha, siipikarja ja kananmunat eivät sisällä antibiootteja tai keinotekoisia hormonikiihdyttimiä. Se uskoo johdonmukaisesti ja aktiivisesti asianmukaisen maankäytön ylläpitämiseen eikä häiritse luonnonlakeja, jotka auttavat ruoan kasvattamisessa.

Biodynaaminen maatalous harjoittaa kaikkea tätä ja menee vielä askeleen pidemmälle sisällyttämällä kosmologiset voimat viljelyprosessiin. Siinä uskotaan kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan ja harjoitetaan sitä, että koko maailmankaikkeus toimii yhdessä kuun vaiheiden ja taivaankappaleiden syklien kanssa ruoan tuottamiseksi.

Biodynaamisessa maataloudessa maaperää elävöitetään sisältä ja ulkoa erilaisilla tekniikoilla, kuten viljelykierrolla, kompostoinnilla, vaihtelevalla eläinkannalla, laiduntamisella ja viherlannoituksella.

Biodynamiikka parantaa maata, uskoo maaperän täydentämiseen ja lisää elinvoimaa karjaan käyttämällä terveellisiä, tietoisuuteen perustuvia viljelyperiaatteita. Kun taas perinteinen viljelyjärjestelmä vain kiusaa maaperää, ja lopulta sen kunto heikkenee ja tuottaa epäterveellisiä tuotteita.

Biodynaamisessa viljelyssä käytetyt homeopaattiset valmisteet ovat kuuluisia tekniikoita, joilla parannetaan kompostin laatua luomalla humusta, joka on elintärkeää terveille tuotteille ja auttaa auringonvaloa tunkeutumaan syvälle kasveihin parempien tulosten saavuttamiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *