Biodynaaminen maatalous

Me kaikki haluamme kasvattaa ruokaa etu- tai takapihallamme, terasseillamme, gallerioillamme ja haluamme terveellisiä elämäntapoja.

Biodynaaminen puutarhanhoito on yksi vanhimmista kotikasvatuksen ideoista. Se on metafyysinen lähestymistapa puutarhanhoitoon, jossa otetaan huomioon kuun ja tähtien vaikutukset tuotteiden ja maaperän kasvuun. Koska terve maaperä on biodynaamisessa maataloudessa elintärkeää.

Siihen kuuluu ensisijaisesti maaperän täydentäminen kompostin avulla. Se ravitsee maaperää sisältäpäin. Biodynaamisessa puutarhanhoidossa työskennellään erityisen kalenterin, Stella Naturan, mukaan. Kalenteri auttaa sinua suunnittelemaan viljelyä, istutusta ja sadonkorjuuta ottamalla huomioon maailmankaikkeuden voimat.

Perinteinen maatalousjärjestelmä on pilannut maan ja maaperän, mikä puolestaan on heikentänyt elintarvikkeiden laatua. Ruoka on nykyään menettänyt mineraali- ja vitamiinipitoisuutensa liiallisen torjunta-aineiden, kemiallisten lannoitteiden, keinotekoisten kasvukäytäntöjen, hormoniruiskutusten ja muiden vastaavien vuoksi.

On tärkeää kartoittaa tilanne ja käyttää luonnonlakeja hyväksemme. Biodynaamisen maatalouden mukauttaminen auttaisi meitä säilyttämään maaperän laadun, koska se on ratkaiseva tekijä. Kemikaalien käytön sijaan voimme käyttää biodynaamisessa maataloudessa kannustettuja homeopaattisia valmisteita maaperän elvyttämiseksi. Vaihteleva laiduntaminen, viljelykierto ja komposti lisäävät tuotteiden elämää ja runsautta.

Biodynaamisen maatalouden sertifiointi Yhdistyneessä kuningaskunnassa edellyttää, että viljelymaata on elvytettävä kolmen vuoden ajan ruiskuttamalla maaperään erikoistuneita homeopaattisia valmisteita säästeliäästi. Kyseessä on ainutlaatuinen mineraalien, kasvien, ötököiden ja lannan seos, joka auttaa maaperää parantumaan ja tuottaa samalla laadukasta satoa.

 

Luomu vs. biodynaaminen

Luomuviljely ja biodynaaminen viljely ovat useimmilla aloilla samankaltaisia.

Luomuviljelyssä ei käytetä kemikaaleja, keinotekoista kasvua eikä hormoniruiskutuksia viljelykasveihin. Luomuviljelyssä vältetään innokkaasti muuntogeenisiä elintarvikkeita tai lisäaineita. Sen tavoitteena on optimoida maaperän ja viljelykasvien terveys ja tarjota samalla kuluttajille elintarvikkeita luonnollisemmassa muodossaan.

Sen tavoitteena on säilyttää tasapaino maapallon ekologisen järjestelmän välillä sekä tuottaa optimaalisen laadukkaita elintarvikkeita. Luonnonmukaisesti tuotettu liha, siipikarja ja kananmunat eivät sisällä antibiootteja tai keinotekoisia hormonikiihdyttimiä. Se uskoo johdonmukaisesti ja aktiivisesti asianmukaisen maankäytön ylläpitämiseen eikä häiritse luonnonlakeja, jotka auttavat ruoan kasvattamisessa.

Biodynaaminen maatalous harjoittaa kaikkea tätä ja menee vielä askeleen pidemmälle sisällyttämällä kosmologiset voimat viljelyprosessiin. Siinä uskotaan kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan ja harjoitetaan sitä, että koko maailmankaikkeus toimii yhdessä kuun vaiheiden ja taivaankappaleiden syklien kanssa ruoan tuottamiseksi.

Biodynaamisessa maataloudessa maaperää elävöitetään sisältä ja ulkoa erilaisilla tekniikoilla, kuten viljelykierrolla, kompostoinnilla, vaihtelevalla eläinkannalla, laiduntamisella ja viherlannoituksella.

Biodynamiikka parantaa maata, uskoo maaperän täydentämiseen ja lisää elinvoimaa karjaan käyttämällä terveellisiä, tietoisuuteen perustuvia viljelyperiaatteita. Kun taas perinteinen viljelyjärjestelmä vain kiusaa maaperää, ja lopulta sen kunto heikkenee ja tuottaa epäterveellisiä tuotteita.

Biodynaamisessa viljelyssä käytetyt homeopaattiset valmisteet ovat kuuluisia tekniikoita, joilla parannetaan kompostin laatua luomalla humusta, joka on elintärkeää terveille tuotteille ja auttaa auringonvaloa tunkeutumaan syvälle kasveihin parempien tulosten saavuttamiseksi.

Biodynaamisia periaatteita ja käytänteitä

Biodynaaminen viljely on uskoa siihen, että luonnonvoimat toimivat eduksemme. Se tuo metafyysisen puolen maanviljelyn ajatukseen ja siihen, että maatila on itseään ylläpitävä kokonaisuus. Se ei ole vain pala maata, jolla tuotetaan ruokaa.

Biodynaamisen viljelyn käytännöt ja periaatteet eroavat perinteisestä järjestelmästä, koska sen taustalla on enemmän ja voimakkaampi dynaaminen ajattelutapa. Saattaa vaikuttaa siltä, että uudistuvat viljelijät käyttävät taikuutta käyttämällä lehmän sarvia luonnollisen suihkeen tuottamiseen, konsultoimalla tähtiä tai käyttämällä rikkaruohojen tuhkaa torjumaan tulevia tuholaisia viljelykasveista.

Useat käytännöt kuuluvat biodynaamisen viljelyn piiriin kuuluviin regeneratiivisten viljelijöiden rutiineihin.

Viljelykierto, kasvien monimuotoisuus, homeopaattinen lähestymistapa, kompostointi, eläinten elämä ja luonnonvoima ovat biodynaamisen viljelyn pääperiaatteita. Kukin näistä voimista tekee biodynaamisesta viljelystä niin maagisen ja elävöittävän ja sen, että se eroaa luonnonmukaisesta viljelystä.

Tutustutaanpa kuhunkin periaatteeseen ja siihen, miksi se on tärkeä:

Kasvien monimuotoisuus: Viljelemättömälle maalle istutetaan erilaisia kasveja yhdessä, jotta se voidaan valmistella viljelyä varten. Tavanomaisessa maataloudessa samat kasvit istutetaan samalle maalle joka vuosi ilman, että tiedostetaan sen vaikutuksia maahan ja maaperään.

Biodynaamisessa viljelyssä kasvien monimuotoisuutta käytetään runsaasti maaperän hoitamiseen. Jos jokin kasvi vaikuttaa maaperään ja vie maaperästä ravinteita, lähelle istutetaan toinen kasvi, joka antaa samat ravinteet takaisin maaperään. Kasvit tuottavat siis yhdessä erilaista ravintoa ja auttavat samalla maaperää toipumaan jatkuvan viljelyn aiheuttamista rasituksista.

Viljelykierto: Viljelykierto on tärkeä tekijä eläinten lajittelun ohella. Koska eläinten monipuolinen kasvatus viljelykasvien kanssa tekee maaperästä terveen, edistää viherlannoitusta ja vähentää tuholaisia, rikkaruohoja ja loisia, jotka kasvavat viljelykasveissa.

Kompostointi: Richard Thornton Smithin, Biodynaamisen yhdistyksen  edellisen puheenjohtajan mukaan “Kompostivalmisteiden tarkoituksena on saada aikaan harmoninen hajoamisprosessi”. “Biodynaamiset valmisteet mahdollistavat sen, että kompostoitu aines stabiloituu ja sitoo haihtuvaa typpeä. Niiden vaikutuksesta hajoamisprosessi pysyy kurinalaisena, jotta typpihävikki estyy. Jos kompostikasa kuumenee liikaa, se menettää ammoniakkia, joka on typpipitoinen aine. Se on kuin rahaa tippuisi takataskusta.”

Komposti on biodynaamisen viljelyn kuningas. Se edistää mikrobien kasvua, jota tarvitaan maan hedelmällisyyteen ja jota kemialliset lannoitteet tukahduttavat, mikä puolestaan murhaa maaperän.

Homeopaattinen lähestymistapa: viljelykasveja käsitellään homeopaattisilla laimennetuilla ruiskutteilla kompostin valmistamiseksi ja viljelykasvien säästämiseksi sienisieniltä. Prosessissa käytetään yhteensä kahdeksan erilaista homeopaattista valmistetta. Jokainen suihke laimennetaan voimakkaasti ja sitä käytetään säästeliäästi vain koko prosessin tehostamiseksi.

Luonnonvoimat: Lopuksi, uudistuvat maanviljelijät uskovat, että maan voimien, kuten fysiikan, kemian ja biologian, lisäksi on olemassa kosmologisia voimia, jotka tuottavat ruokaa ja erottavat prosessin kaikista muista järjestelmistä. He uskovat vahvasti, että kuun eri vaiheet, kausittaiset ja taivaalliset syklit vaikuttavat voimakkaasti viljelykasveihin.